Slideni piemājas celiņi? Šis produkts palīdzēs droši atbrīvoties no ledus

Ledus uz piemājas celiņiem un pakāpieniem ir ikgadēja problēma, ar ko saskaras privātmāju īpašnieki. Ledus apgrūtina staigāšanu un var radīt traumas.

Dalāmies ar efektīvu līdzekli, ko var izmantot apledojušu celiņu laistīšanai.

Visbiežāk ledus uz celiņiem parādās rudenī un pavasarī, kā arī mazsniegotās un lietainās ziemās, kas Latvijā parādās arvien biežākas. Pārdošanā ir diezgan daudz visdažādāko līdzekļu virsmu apstrādei no apledojuma, taču tie visi satur ķīmiskus elementus, kas ne tikai bojā betona virsmu un bojā celiņus, bet arī nokļūst augsnē. Tāpēc es dalos ar vienkāršākajiem veidiem, kas palīdzēs likvidēt apledojumu no piemājas celiņiem.

Vārīts ūdens

Pirmais, kas daudziem nāk prātā, ir uzliet uz celiņiem verdošu ūdeni, lai ledus vienkārši izkustētos. Jā, tas patiešām atrisinās problēmu, bet ļoti īslaicīgi.

Pēc verdoša ūdens lietošanas ceļi kļūst vēl slidenāki.

Pirmais atkusnis un tam sekojošais sals, un ledus būs vēl vairāk, tas būs gludāks un slidenāks. Izmantojot verdošu ūdeni, celiņa vietā iegūsiet slidotavu.

Šī metode ir piemērota, ja viss celiņš atrodas nogāzē un ārā nav pārāk liels sals. Šādā gadījumā ūdenim būs laiks notecēt, un ledus drīz vien neveidosies.

Lasi vēl: Istabas augu iegāde ziemā: izvēles un transportēšanas noteikumi

Sāls

Visizplatītākā viela apledojušu celiņu apstrādei. Apstrādātais ledus kūst ātri, bet atlikumi bojā materiālu, no kura izgatavots ceļš, neatkarīgi no tā, vai tas ir bruģakmens, bruģa plāksnes vai betons.

Dārza celiņu apstrāde ar sāli bojā apavus, betonu un augus.

Sāls un ūdens nokļūst uz apavu virsmas, uzsūc un bojā pārklājumu, atstājot traipus. Sāls paliek arī uz zoles, nokļūst mājā uz paklāja vai pagalma tepiķīša.

Kā pagatavot vislabāko līdzekli, lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment